Hamburgare på högrev med lagrad ost

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense Pro.

Please go to the plugin admin page to paste your ad code.

IMG_20160402_200805Hamburgare på högrev är bland de godaste man kan göra. Framförallt håller burgaren ihop på grillen och faller inte isär som de som görs på blandfärs. Det beror till viss del på att färsen är gjord på ren högrev och inte innehåller så mycket bindväv och senor som vanlig malda färs brukar innehålla. För att få en riktigt god burgare brukar jag vara enkel och relativt stram i smakerna.

4 hamburgare på högrev

500 g mald högrev
1 tsk iskallt vatten
2 tsk worcestersiresauce
Salt och peppar efter smak

Dela färsen i fyra lika delar. Rulla ihop dem till stora bollar och platta ut dem till burgare. Du kan pressa ner undersidan av en assiett för att de ska bli platta och snygga. Jag har en press som gör jobbet åt mig. Grilla dem på en varm grill eller i en het panna cirka en minut per sida så de behåller en rosa nyans inuti och köttet inte blir torrt.

Servera med färska grönsaker och en lagrad ost som prästost, västerbottenost eller kanske en blåmögelost på toppen.

20160402_202450

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *