Ceviche de langosta de tequila

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense Pro.

Please go to the plugin admin page to paste your ad code.

…också kallad

Marinerad hummer i apelsin, lime och tequila.

För den som är intresserad av en fantastisk, men lite annorlunda hummer och har en flaska tequila hemma så kan jag rekommendera detta. Receptet kommer här:

Ingredienser

1 kilo rått hummer- eller kräftkött, skuret i portionsbitar

5 deciliter färsk apelsinjuice

5 deciliter färsk limejuice

1 ¼ deciliter tequila

6 salladslökar, finhackade

4 matskedar hackad färsk koriander

1 liten grön chilifrukt, urkärnad och finhackad

Tillagning

  1. Lägg hummern i ett keramikkärl. Blanda apelsin- och limejuice med tequilan och häll detta över hummerköttet. Marinera i kylskåp i minst två timmar, men helst över natten. Hummern skall ändra färg.
  2. Tillsätt salladslök, koriander och chili och smaka av med färskmalen svartpeppar och salt.

Tips

Byt ut hummern mot ett kilo råa, skalade och rensade räkor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *