Härlig toast med knaperstekt bacon och västerbottenost

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense Pro.

Please go to the plugin admin page to paste your ad code.

– Vad är du sugen på till mat sa hustrun.

– Hmmmm… ska vi göra en förrätt med räkor och Avocado, det vore väl gott?

– Ja, men vad säger du om att göra en varm toast till varmrätt istället för en mäktig middag, jag är inte så hungrig.

Så blev det en förrätt med en urgröpt avocado, fylld med räkor och majonnäs. Lite enkelt sådär, men som alltid jättegott. Varmrätten blev en toast på mörkt bröd, knaperstekt bacon och ett par skivor västerbottenost och tomat. Alltsammans sammanhållet med en tandpetare nedstucken för att hålla ihop härligheten när man sätter kniv och gaffel i den.

– Vad får det lov att vara att dricka till?  … det blev, som vanligt, ett glas rött vin. Denna gång från det argentiska Ecologica, ett vin som jag gillar av flera anledningar.

a) Det är ekologiskt odlat. b) Det är rättvisemärkt. c) Det är klimatneutralt.
Det vill säga att de som importerar vinet från Argentina ser till att återplantera skog för att neutralisera koldioxidutsläppet från transporten. Jag kommer att köpa det fler gånger bara för att det får alla rätt när det gäller framställning och miljötänk. Och ja, det smakade friskt och gott. Fruktig Syrah. Smaka själva här är länken till Ekovins recension, även dessa gillade det. Här hittar du länken till :

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lisa skriver:

  Hej Jonas!

  Jag har fått i uppdrag av min mor att köpa Västerbottenost på nätet. En ny ost som ännu ej finns att köpa i butik. Enligt Allas nr 49 på sid 44 står tydligen att man kan köpa osten i en guldig förpackning på http://www.vasterbottenost.com. Den sidan finns dock inte och jag verkar nu gå bet. Tänkte därför höra med dig om du vet något om detta?

  Med vänlig hälsning

  Lisa Westin
  lisa.westin@skanska.se

 2. Jonas Forsman skriver:

  Hej Lisa,
  gå in på http://www.vasterbottensost.com istället (du missade ett s ) så hittar du den fantastiska osten. Kan också rekommendera krutrök, också den otroligt god.
  Här är länken till http://www.vasterbottensost.com/butik.aspx

  Jonas

 3. Kethan skriver:

  This is exactly what I was looking for. Thanks for wrnigit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *