Island, lamm och gott vin, men utan västerbottenost

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense Pro.

Please go to the plugin admin page to paste your ad code.

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade med en måltid med västerbottenost och det dröjer ett par dagar till. Jag har spenderat tio dagar på Island tillsammans med familjen och ätit lamm i mängd. Ja, tre gånger i alla fall på tre dagar blev det. Fyra om jag räknar med en buffé med en kock som stod och skar upp kallskuret lamm (som jag naturligtvis åt och backade av ). På bilden ser du en tallrik från ett privat tillfälle med sallad och grillat lammlår, tror det också syns att lammet inte grillas mer än att det är svagt rosa inuti.

Till detta gjorde vi sötpotatis, gott och enkelt. Ett trevligt tips är att (funkar vid all grillning) koka potatis tills den blir nästan klar och sedan klyva den och slänga den på grillen. Klyv den inte innan kokningen för det är bra om den är lite fast när du lägger den på stekbordet.

Som ni ser är det rätt mycket grönsaker på tallriken. Från klockan tolv och och i urets riktning; Sötpotatis, Majs, Liten sallad med tomater, fetaost, pinjenötter samt på det lite balsamvinäger(-kräm?) och till sist vanlig grönsallad med gurka, rödlök, gränsallad och paprika.

Bakom köttbiten ligger tre olika såser, konjakspeppar, grönpeppar och en vitlökssås. Till sist en bild från det sköna Heimöya som är en ö i ögruppen Västmanöarna (för er som var med på den tiden så var det 1973 ett världsberömt vulkanutbrott och man kan idag gå promenader på en kokhet vulkan… )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *