Examensfest med västerbottenost, oliver, korvar och mycket mer.

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense Pro.

Please go to the plugin admin page to paste your ad code.

En examensfest är ingen riktig fest utan mat, öl, vin och presenter. I lördags (2008-07-12) var vi på en mottagning där en av de största västerbottenostarna jag någonsin sett låg och stoltserade på ett fat. Nu väger ju en hel rundel 42 kg så denna var kanske bara 1/10-del, dvs 3-4 kg. Mäktig!

Skivade korvar av olika slag med massa smak i. Nu är jag rätt kass på korvar men inser att jag gillar dem så mycket att jag nog får börja läsa in mig lite på dessa snart. Salt och kryddig korv tillsammans med en smakstark ost som västerbottenosten är ju helt klart något som gör en hel liten måltid.

En lite intressant diskussion utbröt runt just den västerbottenost som vi avsmakade. Värden (som är en riktigt duktig amatörkock) menade att smaken på denna ost var något mildare än den karakteristiska smak man annars är van.) Jag är benägen att hålla med. Det var naturligtvis inte så att det var en västerbottenost som smakade prästost eller (än värre ;), hushållsost. Utan det var mer så att det var en lite mildare smak av västerbottenost än man var van. Kan det vara så att lagringstiderna skiljer något under säsongen uppe i Burträsk? Tar man och kortar ner lagringstiden för att få en lite större produktion? Det vet vi inte svaret på, men västerbottenosten, mildare eller ej, smakade som vanligt. Utmärkt…

Grillade paprikor med några champinjonerLite senare på kvällen grillades det på öppen kolbädd, så här såg en del av grönsakerna ut, smarriga va? Resten av kvällen bjöds det ett smakrikt italienskt vin, Salice Salentino , en riktig rökare för att vara såpass enkelt (65kr, årgång 2004).Salice Salentino, Gott vin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *