Vin med lamm och västerbottenost gör det enkelt att må bra

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense Pro.

Please go to the plugin admin page to paste your ad code.

Western Range, Shiraz 2001 Kommer ni ihåg reklamjingeln från Kronfågel? -”Kyckling på fredag, det enda jag vill ha. Kyckling på fredag, då mår man riktigt bra. Kyckling på fredag, vad var det jag sa? Jag vill ha fredag idag! Nu var det lördag så vi kanske kan byta ut kyckling till lamm och fredag till lördag. Gårdagens grillning gjorde vi enkel, men för den delen god. Det var vår femårs bröllopsdag så vi startade med ett fantastiskt vin, ett australiensiskt vin, Western Range med Shiraz, gjort 2001 och sedan dess har vi lagrat en kartong som nu lider mot sitt slut. Det finns en flaska kvar efter gårdagen… tryvärr går det inte längre att köpa på systembolaget. Sista jag såg det(2004) kostade det runt 150 kr. Det kanske skulle kostat 200-250 kr idag om det funnits. Hittar ni en låda på nätet, boka en till mig och en till dig själv 😉 Så här ser flaskan ut, man kan se på bilden att det ligger lite damm kvar på den.
Grillat lamm med sallad och skalad västerbottenost på toppen. Nu ser ni vad vi grillade, lamm. I detta fall frysta lammkotletter som var de sista vi hade från Island. Men nu åker vi dit igen på onsdag så vi kommer med största sannolikhet hem med en del lamm igen. ”Lambaleir”, typ lammlår, kryddat och marinerat med örter är mycket gott. Isländska får är i storlek med våra lamm och deras lamm är i storlek som knähundar 🙂 Relativt sett är de mindre så bitarna som i vanliga fall inte är så stora blir lite mindre.

En bild säger mer än 1000 ord så jag lägger ut en bild på tallriken. En enkel bädd av sallad och körsbärstomater som toppats med lite vinägerdressing och sedan lammkotletten bredvid med riven västerbottenost högst upp.

Skirkaka. Isländsk youghurt/cheescake med röda vinbär på toppen Ok, efterrrätten blev också en specialitet från Island. Rekommenderas varmt till alla svenska krögare. ”Skirkaka”, en cheesecakeliknande paj gjord på en smulbotten av digestive och en frusen youghurtmix på toppen, med lite trädgårdsodlade röda vinbär som smaktoppning/garnering.

Smakar jättegott med en kopp gott kaffe till. Och kanske en liten konjak med.

En kommentar Skriv kommentar

  1. Lotta skriver:

    Ja, det finns ingen annan ost att tala om. Västerbottenost är ju helt klart den enda osten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *