På plats i Västerbotten, Umeå

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense Pro.

Please go to the plugin admin page to paste your ad code.

Paj från västerbotten med renskav Under rikskongressen för företagarna perioden 30 maj till 1:a juni hade jag förmånen att på nära håll besöka Umeå. En vacker stad med en alldeles fantastisk förmåga att leverera god mat och fenomenal organisation av hele eventet under flera dagar. Tallriken ni ser till vänster är en förrätt som serverades på bankettmiddagen lördag kväll. Det är faktiskt ingen västerbottenost i pajbiten utan det är en paj med renskav och en lingonchutney bredvid,bland annat innehållande lite kanel. Otroligt god.
Stekt lamm med potatisrösti Till denna serverades också en kantarellsoppa i ett glas (!) bredvid tallriken. Senare till huvudrätt fick vi en lammbit. Ok, lamm är ju en av mina favoriter och denna bit var kanske en smula för grovfibrig för att vara det bästa lamm jag ätit, men den var mycket vällagad och hade en mycket fin stekning. En liten rosa ton i mitten av biten, precis som det skall vara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *