Midsommartallrik

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense Pro.

Please go to the plugin admin page to paste your ad code.

Gräsänkling. Hustrun är på tjänsteresa till Paris under veckan, inklusive midsommar. Eftersom vi har småbarn hemma har kvällarna varit både lediga (barnen sover) och bundna (svårt att ta sig från hemmet). Midsommar blev därmed en av de lugnaste jag upplevt. Ikväll anländer dock makan och har utlovat både rött vin och goda ostar.

Till saken, jag fick ett anfall av att göra en lite annorlunda förrätt till silltallriken som var mycket traditionell. Ni kan se på bilden att jag har lagt upp ett par skivor Brieost och ett par hyggligt tjocka skivor västerbottenost. Det som ni ser som komplement är Sötsur chilisås (!). Ja, varför inte tänkte jag, västerbottenosten håller en sälta på cirka 1% eller därunder, dvs. ungefär som bräckt vatten. Den är dessutom lagrad cirka 10 månader och har en nästan besk och kraftig karaktär som utmärkt kan hävda sig tänkte jag. Och visst, det fungerade fint. Brie-osten kanske var i det mesigaste laget men efter att ha provat lite kunde man matcha lagom mängd chilisås till respektive ost. Kan rekommendera att prova detta som en efterrättstallrik.

Till detta fick en Mariestads 3,5% öl göra sällskap. (Ok, matchen mellan Holland och Ryssland stod på så ölen hade möjligen fått komma fram ur kylen i alla fall 😉

Silltallriken är traditionell. Senapssill (ok, matjesill kan var mer streamline) med färskpotatis och klippt gräslök från örtträdgården. Kokt (ekologiska) ägg och rödbetssallad ramade in sillen. Detta smaksattes försiktigt med en nubbe (på ett snöre i halsen, tra la la).

Efterrätt? Jag nämnde nog ”the return of the wife” så jag ser fram emot ett spännande rött vin eller en konjak som hon ringde och frågade om vi hade.

Go Holland, go.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *