Fredagsfest hemma

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense Pro.

Please go to the plugin admin page to paste your ad code.


Fredag och dags att njuta av lite god mat och koppla av en stund med familjen. Veckan var hyggligt slitsam men med några sköna ljuspunkter. Well, fredagens kvällsmat fick bli enkel och en lite somrig salladstallrik med sallad, tomater, krutonger och ett par skivor brieost och till det några skivor kött från nötrulle och bitar av den franska korv som hustrun köpte i Frankrike. Inte en gnutta västerbottenost på denna tallrik, men det måste man ju inte ha varje dag heller 🙂
Chakana, rött vin
Drycken till denna fredags festmåltid var öl. En enkel Falcon Export (nya snygga flaskor, eller har jag missat dessa? Vanligen dricker jag inte detta märke).  Efter maten kunde vi avnjuta ett nytt lådvin jag hittade på systemet. Hade tänkt att köpa Drostdy-Hof, ett bra bordsvin i den lägre prisklassen som håller bra för det mesta men jag fastnade för att prova Chakana, rött vin på box från Argentina.

Det var helt ok och smakade riktigt bra för att vara så enkelt. Jag tror hemligheten ligger i att man inte ska använda druvor med för hög syra som inte hinner mjukna innan de släpps ut på marknaden. då kan man få enkla viner som håller bra kvalitet utan längre lagring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *