En ordinär frukost blir extraordinär

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense Pro.

Please go to the plugin admin page to paste your ad code.

Häromdagen gjorde jag mig en god frukost. En kopp kaffe med förvärmd mjölk (den blir lite sötare rent naturligt och ger en skön smakförhöjning) och en hård smörgås av Falu Rågrut, den mörka sorten. (Tror helt enkelt att den är lite hårdare bakad än den vanliga). På det la jag några skivor västerbottenost och toppade med en rand kaviar.

Det finns två poänger med detta:

1. Västerbottensost är en ost som alltid passar, inte bara i västerbottenpaj.

2. Kaviar är ett fantastiskt pålägg och ingrediens i matlagning. Därmed har jag introducerat ytterligare en matfavorit förutom lammkött, västerbottenost, Penfolds röda viner och nu, kaviar 🙂

Låt mig nämna några korta ord om kaviar. Prova klädesholmens kaviar, den är billigare än Kalles Kaviar men mer smakrik utan att ha den ibland lite fräna smak som kan komma från kaviar med högt rominnehåll. En bra smörgåskaviar ska ha mycket rom (Abbas Kalles nya kaviarsorter förtjänar inte att presenteras tillsammans med kaviarpåläggen då man förstör och blandar ut en traditionsrik produkt, jag kan skriva en separat artikel om just varumärkesförstörande produkter när man har alltför klåfingriga marknadsförare anställda. Produktutveckling är naturligtvis ett måste, men ibland är förnyelse bättre än variationer.)

Just det, Klädesholmens kaviar hittar du i en välsorterad ICA-affär. Inget hokus-pokus med den, bara lite godare och möjligen lite billigare.

[Uppdatering 2008-06-29] Slösurfade lite och hittade att det är fler som gillar hårt bröd med västerbottenost på. Vardagslyx kallar Atollenrock det för. En sanning blir ju inte mindre sann för att fler uttrycker den 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *